Basiskennis elektro techniek en installatiewerk

Informatie over de cursus

Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers een lichtpunt met een enkelpolige schakelaar aansluiten en bedienen, een wcd met randaarde aan sluiten. Ze kunnen een wissel schakelaar (hotel schakeling) op een lichtpunt aansluiten. Ze kunnen ook een geschakelde w.c.d. aansluiten. Ze weten hoe ze montage draden verlengen en splitsen moeten
Schermafbeelding 2022-04-29 om 11.04.46

Duur: 1 dag

Doelgroep: Timmerlieden die diverse onderhoud klussen uitvoeren

Groepsgrootte: 6 tot 10 personen

Doelstelling

Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers een lichtpunt met een enkelpolige schakelaar aansluiten en bedienen, een wcd met randaarde aan sluiten. Ze kunnen een wissel schakelaar (hotel schakeling) op een lichtpunt aansluiten. Ze kunnen ook een geschakelde w.c.d. aansluiten. Ze weten hoe ze montage draden verlengen en splitsen moeten. De deelnemers weten wat voor kleuren er in het verleden gebruikt worden en hoe die veranderd zijn in de huidige kleuren en ze weten hoeveel draden er wettelijk door een buis mogen lopen. Voor het installatie werk kunnen de deelnemers een koper leiding aanbrengen met knelverbindingen en soldeerverbindingen. Ze kunnen een tapkraan aanbrengen een uitstort gootsteen aan sluiten op het riool. Ze kunnen ook een keerklep aanbrengen die ervoor zorgt dat het water niet terug kan stromen en legionella kan veroorzaken.

Aanpak

De deelnemers krijgen eerst een theoretische uitleg over elektra en de gevaren van kortsluiting. Daarna wordt er in groepjes van 2 personen diverse aansluitingen (zie boven) gemaakt met b.h.v. montage bord met montage draden, schakelaars en w.c.d en lichtpunten. Alle schakelingen worden ook getest met aansluitingen op het licht net.
In de middag krijgen de deelnemers eerst een uitleg over het aansluiten van een waterleiding met diverse bochten, knelfittingen en soldeer stukken.
Daarna worden in groepjes van 2 personen. Een waterleiding aangelegd met een met de hand gebogen leiding, een soldeer T stuk en een eind dop. Een keerklep en een muurplaat met kraan wordt ook aangebracht. Onder de kraan wordt een uitstort gootsteen aangebracht met een riool aansluiting. Op het einde wordt via een 10 tal vragen getest wat de deelnemer heeft geleerd van deze dag.

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus en actuele prijzen kunt u contact opnemen met een locatie naar keuze.